Vill du ha gratis bantningstips och info om nya dieter? Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

(fyll i din e-mail här nedan)

Subscribe Unsubscribe

Zone-dieten. Zonen "The Zone-Diet" 


 

 

The zone diet eller Zonen som den kallas på Svenska: Grundare är Dr. Barry Sears. Zone Dieten är en balanserad diet där 40 % skall vara kolhydrater, 30 % proteiner samt resterande 30 % skall vara fetter. Detta skall få kroppen att jobba på ett optimalt sätt. Jag tycker det verkar vara en av de sundaste dieterna då man får i sig lite av varje. Zone dieten är ganska svår att följa då man måste mäta allt man stoppar i sig till skillnad från Montignac-Metoden där du får äta på ett betydligt friare sätt. Zone dieten är ganska stor i USA och det finns speciella zonemåltider att köpa i frysdiskarna därborta. Många kända Amerikanska skådespelerskor har bantat framgångsrikt med The Zone Diet.

 

I en nyligen gjord jämförelse av Atkins-dieten, Zone-dieten, Ornish-dieten och LEARN-dieten. Deltagarna var 300 amerikanska, överviktiga och feta (BMI 27-40), kvinnor i fyrtioårsåldern Jämförelsen gjordes under en 12 månaders period. LEARN-dieten kom på andra plats (-2.6 kg) följt av Ornish (-2.2 kg) och sist Zone-dieten (1.6 kg). På första plats med mest viktminskning kom Atkins-dieten (-4.7 kg). Vad som var positivt för samtliga dieter var att blodtrycket sjönk hos de som testats. Jag vet inte hur vanligt det är att banta med Zone dieten i Sverige.

 

Denna diet kan med fördel kombineras med ett effektivt bantningspiller. Klicka här för att prova gratis!

 

 

För att komma igång med din nya kosthållning och lyckas hålla dieten gå gärna med i en viktklubb. Exempelvis www.matdagboken.se. Där får en personlig matdagbok, personlig motionsdagbok, personliga uträkningar såsom BMI, personligt energibehov, recept och mycket mera. Matdagboken är kopplad till livsmedelverkets databas vilket underlättar rätt kosthållning. Kompletta menyer för viktminskning ingår.

 

För att inte misslyckas med bantningen: Komplettera med en bra multivitamin och en bra multimineraltablett. Denna ser till att du får de vitaminer och mineraler som du behöver. När man bantar är det vanligt att man snabbt lider brist på dessa viktiga ämnen, vilket i sin tur får dig att avbryta bantningen i förtid p.g.a. av dåligt mående. Tips: Just nu kan du prova en Multivitamintablett gratis i hela 2 månader. Den som både innehåller 20 st av de viktigaste vitaminerna OCH mineralerna, den innehåller även extrakt av grönt te som ökar förbränningen! Klicka här för att komma till erbjudandet: Efi SE

Observera!

Om du mår illa, är gravid, har problem med njurarna, har diabetes, oroar dig eller har övriga frågor kontakta din läkare eller dietist. Det är aldrig fel att rådgöra med din  läkare INNAN du börjar banta.

 

Zone dieten tallriksmodell:                               

 

1. Fett  
Vid varje måltid bör du äta 10-15% nyttigt fett exempelvis olivolja
eller liknande.

 

2. Protein
För att hålla insulinnivåerna I balans behöver du äta tillräckligt med magert protein.
Ca 75 gram för kvinnor och 100 gram för män. Kyckling utan skinn, fisk, kalkon, äggvitor, sojakorv, magert kött eller lätta mejeriprodukter

 

3. Kolhydrater
Du skall också äta kolhydrater I varje måltid eller mellanmål. Men undvik de med högt Glykemiskt index (GI) såsom potatis, ris, pasta, vitt bröd. Ät istället grönsaker eller frukt som inte får blodsocket at skjuta i höjden. Ät dock inte bananer, torkad frukt, päron, majs.Om du tvunget skall äta ris, pasta, potatis så ät endast lite av detta. Du behöver inte helt utesluta det ur dieten 

Sammanfattningsvis kan man saga att för varje gram fett du äter skall du äta dubbelt så mycket protein och 3 gånger så mycket kolhydrater du skall äta. Drick minst 2 liter vatten om dagen. 

En zone-måltid bör alltså innehålla ungefär 10 gram fett, 20 gram protein och 30 gram kolhydrater för kvinnor.

15 gram fett, 30 gram protein, och 45 gram protein för män.

10,20,30 metoden skall du även använda till mellanmålen.

 

Källor:

Expressen: "Jag äter fem mål per dag"

Zonediet.com: Allt om Zone diet

Wikipedia: Mer om Zonedieten

 

 

Lycka till att banta med Zonen dieten!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Till startsidan ViktVakten.se


Copyright 2007-2008 viktvakten.se        E-post: info@viktvakten.se