Dela med dig på Facebook

Xenical


 

 

 

Xenical (orlistat), är en fettblockerare som är receptbelagd. Det finns en icke receptbelagd fettblockerare som heter VitalSlim som har samma egenskaper som Xenical. Förmodligen kommer Xenical snart att säljas receptfritt. Detta enligt många läkare och EU myndigheter som förespråkar detta därför det knappt finns några biverkningar. Det finns en "Xenical Light" Alli, som är godkänd av FDA att säljas receptfritt i USA. För att få Xenical utskrivet skall du ha ett BMI på 28-30 eller däröver. Xenical gör så att kroppen helt enkelt inte alls tar upp lika mycket fett. Xenical reducerar helt enkelt fettupptaget genom att blockera en del av det enzym, lipas, som har till uppgift att bryta ner fettet vi äter. Du skall ta Xenical i samband med en måltid för då kan kroppen inte bryta ned så mycket av fettet, utan ca en tredjedel försvinner ut med avföringen. Rekommenderad medicinering är 2 år. Men redan efter 1 år skall du ha tappat minst 10% av din vikt, beroende på hur du äter i övrigt. Om du har, har haft eller tror att du har någon for av ätstörning skall du absolut inte använda några av dessa mediciner utan direkt söka hjälp. Mer om hur du får hjälp hittar du på Riksföreningen Anorexi/Bulimi   eller på vårdguiden.

 

Du rekommenderas att äta hälsosamt och motionera samtidigt som du äter Xenical. Det finns även en lightversion av Xenical som heter Alli. Ät minst 3 ggr om dagen och ta tabletten i samband med måltid. Det finns ett speciellt gratis viktminskningsprogram att gå med i för dig som äter Xenical, BMI-Direkt. BMI-Direkt tillhandahålls av  företaget som tillverkar Xenical, Roche.  Där får du tips och råd på vad du skall göra för att gå ner i vikt så mycket dom möjligt men ändå må bra. Där finns det även speciella kostprogram och mycket mer.

Ungefär 70% av de som använt Xenical behåller sin idealvikt även utan Xenical eftersom medicinen samt det nya sättet att leva har fått dem att ändra kostvanor samt må bättre. Eftersom Xenical kan minska upptaget av vitaminer i kroppen rekommenderas ett bra komplett kosttillskott som innehåller det mesta.

För att inte misslyckas med bantningen: Komplettera med en bra multivitamin och en bra multimineraltablett. Denna ser till att du får de vitaminer och mineraler som du behöver. När man bantar är det vanligt att man snabbt lider brist på dessa viktiga ämnen, vilket i sin tur får dig att avbryta bantningen i förtid p.g.a. av dåligt mående.

Läkemedelsverket mer information om Xenical.

FASS.se mer information om Xenical.

Sjukvårdsrådgivningen om läkemedel mot fetma  / obesitas / övervikt.

Bipacksedel från FASS.se på svenska.

Aftonbladet  "Xenical används på fel sätt"

Reklamfilm 1: Marknadföring av  Xenical i USA.

Reklamfilm 2: Marknadsföring av Xenical i USA.

 

 

 

 

 

 

 

 

Lycka till att banta med Xenical!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Till startsidan ViktVakten.se


Copyright 2007-2008 viktvakten.se        E-post: info@viktvakten.se