Viktklubbar och viktprogram


 

Matdagboken: Matdagboken är den bästa sidan enligt mig, här är det över 29.000 medlemmar som bantar tillsammans. Här hittar du allt du behöver för en lyckad bantning och alla inriktningar är välkommna och fungerar på sidan.. Du får bl.a personliga uträkningar, personlig matdagbok, personlig motionsdagbok, recept som alla är kaloriberäknade och mycket mera! Att föra matdagbok är den bästa och den billigaste metoden - oavsett vilket sätt du väljer att äta på. Med matdagboken får du en lättanvänd tjänst och personliga råd av kostrådgivare. Dessutom ingår det flera olika färdiga menyer för viktminskning! Pris: fr 39:- / månad.


 

Gi viktkoll: Med Gi-Viktkoll har du låst in dig till att använda GI metoden som visserligen är en bra metod. Fungerar dock inte på alla.  Det kostar ca 110:- i månaden.


Viktväktarna: Här gäller det att ha stenkoll på vad du stoppar i dig. Viktväktarna har ett egenutvecklat system för att räkna "Points" Varje livsmedel har ett visst poängtal och du får bara äta ett visst antal poäng per dag. Varför räkna points när man kan räkna kalorier? Här rekommenderas det att du äter massor av potatis, ris och annat som är fullproppat med höga GI värden samt späckat med kolhydrater och de lovar att du skall gå ner i vikt... - Tvärt emot GI-Metoden alltså!!  Du uppmanas även att köpa speciella viktväktarstekpannor, kastruller (?!) och sk. viktväktar-mat samt en speciell våg som kan räkna ut points (verkar lite lurt).Pris 350:- per månad (Puhhh...). Du får även tillgång till deras recept och Viktväktarna har sina 4 M som slogan:

 


 

Itrim: Itrim är ännu ett viktminskningsprogram som går ut på att ändra dina vanor, inget unikt alltså. Här kommer viktväktarnas "M" igen dvs: Mat, Motion och Motivation. Programmet är stentufft och varar i 10 veckor - lika långt tid skall det ta att nå din målvikt enligt itrim..... Läser man lite mer noggrant kommer det fram att programmet är 2 år långt (!) Pris: ca 800:- per månad.

Itrims program har 3 faser:


Xtravaganza: Xtravaganzas "viktcenter" (läs gym) är egentligen just inte mycket mer än ett vanligt gym. Fokus på gymmet är viktminskning (inte allt för ovanligt på gym, eller?) Du får tillgång till en "Hälsokonsult" (läs personlig tränare). Du går även med i ett "viktprogram", en grupp på 8-15 personer, där du får hjälp med mental träning, beteendeförändring, coaching, föreläsningar. Det ingår även ett kostprogram med menyförslag och recept samt att skriva dagbok på nätet likt viktklubb. Att få recept, menyförslag och att använda dagbok är inget unikt. Det verkar ganska jobbigt att gå in på datorn varje dag för att skriva dagbok, det finns risk att du tappar sugen om det blir för ansträngande att banta... Du uppmanas dessutom att köpa deras VLCD (Very Low Calorie Diet), produkter likt Allévometoden, Nutrilett, Prenet, Xtravaganza m.fl. Pris: 600-1000:- per månad, beroende på hur mycket man väger........ De ville först inte tala om hur mycket det kostade utan frågade hur mycket jag ville gå ner i vikt. OBS det tillkommer köp av deras XtraVLCD (måltidsdryck)!!

 


 

PREnet: Prenets program kombinerar VLCD (Very Low Calorie Diet) med förändring av kost och motionsvanor med regelbunden uppföljning. Prenet analyserar även kroppssammansättningen med hjälp av ett speciellt dataprogram BIA (Bioelektrisk Impedans Analys). Det ingår även motivationssamtal i grupp samt enskild rådgivning. Tanken med prenetprogrammet är att du skall ändra ditt sätt att äta på sikt och att byta ut de dåliga vanor du skaffat dig under årens lopp. Under tiden du är med i Prenets program skall du äta av deras VLCD-pulver. Pris 10 gånger ca 4000:- + ca 1000:- per månad för dietpulver.

 


 

För att inte misslyckas med bantningen: Komplettera med en bra multivitamin och en bra multimineraltablett. Denna ser till att du får de vitaminer och mineraler som du behöver. När man bantar är det vanligt att man snabbt lider brist på dessa viktiga ämnen, vilket i sin tur får dig att avbryta bantningen i förtid p.g.a. av dåligt mående. Tips: Just nu kan du prova en Multivitamintablett gratis i hela 2 månader. Den som både innehåller 20 st av de viktigaste vitaminerna OCH mineralerna, den innehåller även extrakt av grönt te som ökar förbränningen! Klicka här för att komma till erbjudandet: Efi SE

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Till startsidan ViktVakten.se


Copyright 2007-2008 viktvakten.se        E-post: info@viktvakten.se