Vill du ha gratis bantningstips och info om nya dieter? Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

(fyll i din e-mail här nedan)

Subscribe Unsubscribe

   South Beach Dieten.


                                                             

South Beach Dieten eller South Beach Metoden som den också kallas uppfanns av Arthur Agatston som är är läkare och hjärtspecialist och även professor imedicin. Han är bosatt i Miami Beach och har en läkarpraktik där.  Arthur har utvecklat sin egen metod att gå ner i vikt, south beach dieten. Han har deltagit som expert i flera utredningar om hjärt-kärlsjukdomar på uppdrag av den Amerikanska regeringen och FED. Metoden bygger på den senaste forskningen och är dessutom vetenskapligt testad. Metoden har blivit en stor succé i USA och har även spritt sig till övriga delar av världen. Den har på senare tid blivit väldigt populär här i Europa. Arthur har även skrivit en bok som har sålts i över 10 miljoner exemplar:  South Beach dieten - kokboken. South Beach metoden är en efterföljare till Atkins men det som skiljer dem åt är b.la.att South Beach-dieten tillåter en något högre andel kolhydrater samt att man får äta omättade fetter som finns i nötter, frön och olja.

South Beach Dieten följer samma principer som andra bantningsmetoder baserade på glykemiskt index som t.ex.  Atkinsmetoden, GI-metoden, Zone-metoden men är enkel att följa, har inga stränga restriktioner föutom de första 14 dagarna Metoden kräver inte så mycket tid  och planering och ger i många fall bestående resultat. Du kan äta normalstora portioner med kött, fågel, fisk, ägg, nötter, ost och grönsaker och till och med mellanmål och efterrätter. I gengäld måste du undvika mat som innehåller de fetter och kolhydrater som är dåliga för kroppen, till exempel vetemjöl, socker, potatis, ris och pasta. Se listan på tillåtna och otillåtna livsmedel längre ner på sidan.

Denna diet kan med fördel kombineras med ett effektivt bantningspiller. Klicka här för att prova gratis!

 

 

 

 

För att komma igång med din nya kosthållning och lyckas hålla dieten gå gärna med i en viktklubb. Exempelvis www.matdagboken.se. Där får en personlig matdagbok, personlig motionsdagbok, personliga uträkningar såsom BMI, personligt energibehov, recept och mycket mera. Matdagboken är kopplad till livsmedelverkets databas vilket underlättar rätt kosthållning. Färdiga menyer för att gå ner i vikt ingår.

South Beach metoden hjälper dig att snabbt bli du av med just de där extra kilona runt midjan. På lite längre sikt främjar South Beach metoten hälsan och välbefinnandet och motverkar hjärt-kärlsjukdomar, diabetes, högt blodtryck och övervikten. Genom att följa South Beach metoden kommer du inte bara att må bättre och gå ner i vikt, du kommer också att höja livskvaliteten, få sänkta kolesterol och blodsockernivån och förebygga hjärtinfarkt och stroke.

 

För att inte misslyckas med bantningen: Komplettera med en bra multivitamin och en bra multimineraltablett. Denna ser till att du får de vitaminer och mineraler som du behöver. När man bantar är det vanligt att man snabbt lider brist på dessa viktiga ämnen, vilket i sin tur får dig att avbryta bantningen i förtid p.g.a. av dåligt mående. Tips: Just nu kan du prova en Multivitamintablett gratis i hela 2 månader. Den som både innehåller 20 st av de viktigaste vitaminerna OCH mineralerna, den innehåller även extrakt av grönt te som ökar förbränningen! Klicka här för att komma till erbjudandet: Efi SE

Observera!

Om du mår illa, är gravid, har problem med njurarna, har diabetes, oroar dig eller har övriga frågor kontakta din läkare eller dietist. Det är aldrig fel att rådgöra med din  läkare INNAN du börjar banta.

 

 

Strikta fasen, (fas 1): Här blir det en inledande viktminskning på ungefär 4 till 6 kilo. Att äta tills du är mätt strider mot de flesta andra metoder men detta är en del av South Beach dieten. Pågår i 14 dagar och utesluter all stärkelserik mat som bröd, potatis, ris, pasta och bakverk, samt socker och frukt. (dessa får du äta igen om 14 dagar, i steg 2.) Alkohol är också förbjudet i fas 1. (Du kan dricka måttligt med vin i fas 2). Använd 100%-ig olivolja på salladen.  Majs, morötter, gröna ärtor, rödbeta, squash och pumpa är inte tillåtna. Alla dessa grönsaker bryts ner till socker och stimulerar aptiten. Du ska äta tre normala välbalanserade måltider och tre mellanmål per dag. Du skall äta mellanmålen fast du kanske inte är hungrig. Drick mycket  vatten. Te och kaffe är tillåtet. Du tycker säkert att detta är mycket mat i en diet - det är det också! De flesta andra dieter är deprimerande  när du bara får äta små intetsägande potioner . Detta ska kombineras med lättare motion varje dag exempelvis en promenad på minst i cirka 30 min. Att uppnå sin idealvikt och att bryta en dålig vana är inget lätt. De 2-3 första dagarna är jobbigast. 14 dagar är en liten investering för ett bättre och friskare liv! När du väl ser en förändring kommer detta att peppa dig att inte ge upp att fortsätta med South Beach-dieten.

 

 

Stabiliseringsfasen (fas 2): Viktminskning 0,5-1 kilo i veckan. Denna fas varar olika länge beroende på hur du har skött dig i fas 1 och beroende på hur din kropp reagerar. Men glöm inte när det väl är dags för denna fas har du redan gått ner 3-6 kilo!! Att gå sakta ner i vikt är hälsosammare än snabbantning. Trixet är inte att du äter mindre mat utan att du äter mat som inte skapar hungerskänslor och sug samt lagrar fett. Några av livsmedlen du plockade bort i steg 1 får du nu äta igen. Du kan börja äta stärkelserik mat igen som hela gryn, socker i form av frukt med lågt GI (Glykemiskt Index) samt alkohol Du kan äta en bit choklad bara du inte gör det vaje dag. Du kan också äta en god skiva bröd, bara du gör det med måtta. Under denna fas får man gradvis börja äta utvalda långsamma kolhydrater igen, men meningen är att man fortfarande ska minska i vikt. Gör man inte det äter man fel eller för mycket kolhydrater. Nu går viktminskningen långsammare och denna fas ska man hålla tills man når sin idealvikt. Under denna fas ska man börja dagen med en frukt följt av någon fullkornsprodukt. Den enklare motionen skall man fortsätta med.

 

 


Slutfasen (fas 3). Sista fasen i South Beach-dieten. Denna fas börjar när du uppnåt din idealvikt. Efter att ha klarat fas 1 och 2 känns det  som om du äter normalt, du har vant dig vid det nya hälsosamma sättet att äta. Dieten övergår till att bli en livsstil som man fortsätter med under resten av livet. . Du väljer således sötpotatis i stället för vanlig potatis, råris i stället för vitt ris och fullkornsbröd ersätter vitt bröd. Håller du vikten nu är det bara att fortsätta på den inslagna vägen. Går du upp i vikt så minska på de snabba kolhydraterna.  

På lite längre sikt främjar South Beach metoten hälsan och välbefinnandet och motverkar hjärt-kärlsjukdomar, diabetes, högt blodtryck och övervikten. Genom att följa South Beach metoden kommer du inte bara att må bättre och gå ner i vikt, du kommer också att höja livskvaliteten, få sänkta kolesterol och blodsockernivån och förebygga hjärtinfarkt och stroke.
       

 Källor:

Aftonbladet: "Banta med nya Succémetoden"

Svenska Dagbladet: "Den effektiva GI metoden för varaktig viktminskning"

Wikipedia: Om South Beach-Dieten

Expressen: "South Beach Metoden steg för steg"

Expressen: "Sofie blev av med sinna mammakilon"

KVP: "Mot GI-form med South Beach-doktorn"

 

South_Beach_dietSouth Beach diet undersökningar:

South Beach Diet.com: Undersökning

South Beach Diet.com: Undersökning

 

VIDEOs om South Beach Dieten:

South Beach Dieten: Laga frukost med South Beach

Dr. Agatson: Kort föredrag av Dr. Agatson mannen bakom South Beach Diet

South Beach: Hur fungerar South Beach Dieten

 

  


Lycka till att banta med South Beach-Metoden!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Till startsidan ViktVakten.se


Copyright 2007-2008 viktvakten.se        E-post: info@viktvakten.se