Dela med dig på Facebook

Räkna ut Midja - höft - kvot.


 

Midja-Höft-kvoten är ett betydligt bättre och säkrare sätt att använda för att räkna ut sitt kroppsfett. BMI skiljer inte på kroppskompositionen som midja/höftkvot gör. Midja-höft-kvoten är ett mått där man tar hänsyn till VAR kroppen samlar fettet, detta är mycket viktigt då bukfett är det farligaste! Det har gjorts flera stora Amerikanska studier som visar på detta. American Journal of Clinical Nutrition har gjort den senaste studien som visar hur mycket bättre höft- midjakvoten är än BMI.

 

Tips Nr 1: För att komma igång med din nya kosthållning och lyckas hålla dieten gå gärna med i en viktklubb. Exempelvis www.matdagboken.se. Där får en personlig matdagbok, personlig motionsdagbok, personliga uträkningar såsom BMI, personligt energibehov, recept och mycket mera. Matdagboken är kopplad till livsmedelverkets databas vilket underlättar rätt kosthållning. Färdiga menyer för viktminskning ingår.

 

 

Midja - Höft - kvot.

Fyll in ditt midjemått och höftmått
för att beräkna din midja/höft kvot:

Midjemåttet
i centimeter:
Höftmåttet
i centimeter:

 

                                     
Din midja/höft kvot är:

Din midje-höftkvot bör vara såhär:

  • För kvinnor ska midja/höft kvoten helst inte vara över 0,80.
  • För män ska talet inte vara över 1,00.                        

 

Är din midje/höft kvot för hög?

Välj lämplig bantningsmetod, piller eller diet. Kom ihåg att risken att drabbas av allvarliga sjukdomar ökar kraftigt vid övervikt!

 

 

 

 
  •  

    Till startsidan ViktVakten.se


    Copyright 2007-2008 viktvakten.se        E-post: info@viktvakten.se