Vill du ha gratis bantningstips och info om nya dieter? Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

(fyll i din e-mail här nedan)

Subscribe Unsubscribe

 Grapefruktdieten         


 

 

Grapefruktdieten sägs göra dig 9 kilo lättare på ca 2 veckor!

Grapefrukten är känd för sin förbränningseffekt och härstammar från Indonesien.

 

Grapefruktsdieten har funnits sedan 30-talet då den kallades Hollywooddieten. På den tiden trodde man att grapefrukt innehöll ett särskilt fettförbrännande enzym, vilket resulterade i ett flertal bantningskurer som bygger på grapefrukt.

Grapefruktsdiet är ett exempel på en monodiet. En monodiet är en bantningsmetod som grundar sig på ett enda eller ett fåtal livsmedel.

 

Denna diet kan vara farlig, speciellt för dig som använder olika mediciner, kolla med läkare!!

 

Att banta med Grapefrukt fungerar enligt en studie gjord 2006: 91 överviktiga patienter med övervikt fick antingen placebo, grapefruktextrakt i kapsel, ett glas grapefruktjuice eller en halv färsk grapefrukt tre gånger dagligen i samband med måltid. Efter tolv veckor hade de som ätit färsk grapefrukt gått ned 1,6 kilo medan de som fick juice tappade 1,5 kilo. Pillergruppen förlorade 1,1 kilo medan placebo bara tappade 0,3 kilo.

 

Denna diet kan med fördel kombineras med ett effektivt bantningspiller. Klicka här för att prova gratis!

 

 

Den här typen av diet passiviserar aptitcentrum i hjärnan som kräver variation för att stimuleras. Tillåter man sig själv att endast äta en enda sak som exempelvis grapefrukt, äter man automatiskt mindre än vad man skulle göra om man fick äta en varierad kost.

 

 

 

Grapefrukt diet Meny:

Frukost: 1/2 grapefrukt, 1 kopp svart kaffe eller te utan socker och mjölk.

Lunch: 1/2 grapefrukt, 2 ägg, gurka och tomatsallad med vinäger, pressad citron och örter. 1 skiva rostat bröd, 1 kopp svart kaffe eller te utan socker och mjölk.

Middag: 1/2 grapefrukt, 10–12 hekto kyckling, biff eller skinka. Sallad med tomat och vinäger, pressad citron och örter, 1 kopp svart kaffe eller te utan socker och mjölk.

 

 

 

Tips Nr 2: För att komma igång med din nya kosthållning och lyckas hålla dieten gå gärna med i en viktklubb. Exempelvis www.matdagboken.se. Där får en personlig matdagbok, personlig motionsdagbok, personliga uträkningar såsom BMI, personligt energibehov, recept och mycket mera. Matdagboken är kopplad till livsmedelverkets databas vilket underlättar rätt kosthållning. Färdiga menyer för att gå ner i vikt ingår.

 

Källor:

PubMed: "The effect of Grapefruit on weight and insulin resistance"

Expressen: "Våra 14 vanligaste dieter"

Aftonbladet: "Elva tuffa dieter"

Göteborgsposten: "Forskare kommenterar olika preparat och metoder"

Aftonbladet: "Nästan amputerad efter grapediet"

 

 

Om du mår illa, är gravid, har problem med njurarna, har diabetes, oroar dig eller har övriga frågor        kontakta din läkare eller dietist. Det är aldrig fel att rådgöra med din  läkare INNAN du börjar banta.

 

 

Lycka till att banta med grapefruktdieten!

 

 

                                

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Till startsidan ViktVakten.se


Copyright 2007-2008  viktvakten.se                E-mail: info@viktvakten.se