Vill du ha gratis bantningstips och info om nya dieter? Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

(fyll i din e-mail här nedan)

Subscribe Unsubscribe

 

 

ACAI - ACAIDIETEN


 

Prova 1 burk Acai helt gratis idag! Klicka här! (Begränsat antal provburkar skickas ut)

 

 

Acai, açaí, acaibär, acaiberry – Kärt barn har många namn.

Acai är en frukt från Sydamerika vars innehåll är extremt rikt på antioxidanter, kostfibrer, vitaminer och mineraler. Acai har också visat sig vara mycket effektivt när man vill gå ner i vikt tack vare sina mångsidiga och hälsosamma innehåll. Acai underlättar bl.a. fettförbränningen genom att öka din ämnesomsättning. I USA är Acai jättestort och har bla lovordats av Oprah Winfrey som en "superdiet"

Acaibäret växer på palmträdet Acaizeiro i Sydamerika. Acai har använts i årtusenden som en läkeväxt men har på senare år gått över till att bli ett av det populäraste kosttillskotten inom viktminskning tack vare sitt hälsosamma innehåll. För vem vill inte gå ner i vikt samtidigt som man färbättrar sin hälsa med diverse vitaminer, antioxidanter och mineraler?

Acaijuice, har varit och är populär i USA. Numera kommer Acai oftast i pillerform. I pillrena kan man få i sig ännu mera av nyttigheterna som acai erbjuder.

 

Acai är superfrukten som innehåller mest antioxidanter/100gram:

Acai tillhör kategorin superfrukter. Superfrukter är bär eller frukter som innehåller extrema nivåer av antioxidanter, vitaminer och mineraler. Därav namnet superfrukt eller supermat. Man mäter antioxidantinehållet genom att ta reda på livsmedlets ORAC värde.

 

Acai i TV:

Oprah Winfrey har pratat om och rekommenderat Acai till sina tittare. Hon rekommenderar det som ett rent bantningspiller men med hälsofördelar på köpet.

 

 

Prova 1 burk Acai helt gratis idag! Klicka här! (Begränsat antal provburkar skickas ut)

 

 

 

 

Acai uttalas [Ah-Sigh-Ee] och kallas för en superfrukt. Acaibäret har en utsökt smak med en blandning av bär och choklad. Acaibäret ser ut som ett blåbär och växer vilt i klungor högst upp i palmträdet Acaizeiro i Amazonas regnskog. Bäret har ätits i århundaden och i Sydamerika har man utvecklat användningen inom folkmedicin.

 

Oprah Winfrey rekommenderar!

 

 

 

 

 

 

Acaibäret skördas mestadels vilt och fryses inom 24 timmar efter skörd ner för att behålla alla näringsämnen. Endast 10% av acaibäret består av fruktkött och det är dessa 10% som används och blandas med vatten för att kunna användas. Blandningen kallas fruktpuré (pulp) och används till produkter som extrakt, smoothies, pulver och drinkar m.m. Acai och Guarana är en klassisk blandning och används till müsli. Resterande 90% är acaibärets kärna.

 

Företagsamma brasilianare kommersialiserade acaibäret, frös ner det och fraktade det till Rio de Janeiro. Det blev snabbt drinkvalet nummer ett bland kostmedvetna grupper som surfare och atleter. I början på 90-talet var Acai en stor del av rio de Janeiros beachkultur och har sedan dess kommit på bred front först till USA och nu även Europa.

 

Näringsinnehåll

Açaibäret är kanske den mest näringsrika av superfrukter vilket flera olika studier också visat. Vi får mer energi i kropp och hjärna och lättare att fokusera i en allt stressigare vardag med hjälp av acai.

 

Açai innehåller många vitaminer, mineraler och nödvändiga nyttiga fettsyror. Açai innehåller Vitamin B1 (Tiamin), Vitamin B2 (Riboflavin), Vitamin B3 (Niacin), Vitamin C, Vitamin E (Tocopherol), järn, kalium, magnesium, fosfor och kalcium.

 

 

Utöver detta innehåller Açai hälsosamma Omega 6 och Omega 9 fettsyror, aminosyror och är en utmärkt källa för kvalitativt protein. Oleic (Omega 9) är en enkelomättad nödvändig fettsyra som sänker halten av dåligt kolesterol och underhåller halten av fördelaktigt kolesterol. Linoleic (Omega 6) är en fleromättad nödvändig fettsyra som har samma funktion som Omega 9. Mycket av energin i Açai kommer från dessa nyttiga fettsyror som förbättrar blodcirkulationen.

 

Açai är rikt på fiber som hjälper matsmältningen. Större delen av kolhydratintaget vid konsumtion av Açai är fiber. Açai innehåller också många värdefulla fytosteroler. Steroler är kemiska föreningar av växtcellmembran som har flera goda effekter för människokroppen, bland annat reduktion av blodplasma-kolesterol.

 

Jämfört med andra frukter och juicer är innehållet i Açai extremt. Men det som verkligen gör Açai speciellt är halten av antioxidanter. Açai innehåller mellan 3-6 gånger så mycket antioxidanter som blåbär och 30 gånger mer antocyanin än ett glass rött vin. Om man jämför Açai med juiceprodukter från Mangosten har Açai 6 gånger mer antioxidanter.

  

 

Acaibär – Superbär fullt med antioxidanter

Psyllium Husk (Loppfröskal) – används för att stimulera matsmältningen

Cassia seed - Få ner blodfetter, högt blodtryck och även kan hjälpa till vid huvudvärk

Bambu shoot (Bambu skott) - en källa till kalium och kisel

Lotusblad

Seed fat (nyttigt fett från kärnor) – nyttiga fetter med mycket energi

 

Bör inte användas av personer med svår sjukdom, gravida, ammande. Fråga din läkare om du undrar över ev interaktion med dina receptföreskrivna läkemedel. Vet du med dig att du är allergisk mot något av dessa ämnen bör du ej använda produkten. Uppstår komplikation vid användningen av kapslarna så avbryt omedelbart användningen och uppsök läkarvård.

 

 

 

Mer om Acai:

 

Nyfiken Vital om Acai

Acai på Youtube

I Form: Acai supernyttigt

Topphälsa om Acai

Acaibar "Superfrukten"

Acaiträdet

 

Acaivideos:

 

Acai hälsofördelar

Monavie (Acaibaserad Juice)

Acaidiet

Oprah show om Acai

Acai granskas av Amerikan.

Acai i nyheterna i USA

 

 

 

 

 

 

 

Prova 1 burk Acai helt gratis idag! Klicka här! (Begränsat antal provburkar skickas ut)

 

 

 

 

 

 

 

Lycka till med ACAI!

 

 

  • Till startsidan ViktVakten.se


    Copyright 2007-2008 viktvakten.se        E-post: info@viktvakten.se