Vill du ha gratis bantningstips och info om nya dieter? Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

(fyll i din e-mail här nedan)

Subscribe Unsubscribe

3-Timmarsdieten


 

3-timmarsdieten handlar i princip om att gå ner i vikt utan att banta. Är det möjligt att gå ner i vikt utan att banta? Det menar dietens grundare, Anna Ottosson som har skrivit boken ”3-timmarsdieten – Gå ner i vikt utan att banta.” Anna Ottosson är en av Sveriges ledande dietister och har över 10 års erfarenhet inom hälsobranchen. Anna är även Vice ordförande i Dietisternas riksförbund. Hur svårt är det att hålla en diet i 3 timmar? 3-timmarsmetoden verkar ganska enkel – ät var tredje timme men inte för stora portioner. Dvs. ät det du gillar fast med måtta. Du skall alltså äta frukost, lunch, middag och två mellanmål. Det är just mellanmålen som är viktiga i tre-timmarsmetoden, de får igång förbränningen. Det gäller som sagt att äta ofta så förstår kroppen att det är ok att förbränna fett, därför att det kommer ny föda regelbundet.

Denna diet kan med fördel kombineras med ett effektivt bantningspiller. Klicka här för att prova gratis!

Exempel på mellanmål: keso, frukt, skinkmacka m.m. Det handlar också om att äta vad som passar just dig och vad du tycker om. Tanken med metoden är att du skall ändra livsstil som så många andra metoder. Fördelen med att göra förändringar i din livsstil är att du slipper jojo-banta. Tre-timmarsmetoden bygger på vetenskapliga argument, du utgår ifrån hur ditt liv ser ut idag och gör realistiska förändringar utifrån dig själv och din vardag. Jag tycker det verkar vara en sund diet och man kan till och med gå ut o äta med kompisarna utan att känna sig utanför p.g.a. av man går på en strikt diet. Du kan räkna med att gå ner ca ½ till 1 kilo i veckan med 3-timmarsdieten helt beroende på hur stora förändringar du gör.

 

 

Tips Nr 1: För att komma igång med din nya kosthållning och lyckas hålla dieten gå gärna med i en viktklubb. Exempelvis www.matdagboken.se som är en av de bästa sajterna på området. Där får en personlig matdagbok, personlig motionsdagbok, personliga uträkningar såsom BMI, personligt energibehov, recept och mycket mera. Matdagboken är kopplad till livsmedelverkets databas vilket underlättar rätt kosthållning. Dessutom får du färdiga veckomenyer som är enkla att följa!

 

Timmarsdieten, tips och råd:

  

 

 

 Källor:

Aftonbladet: "Ät ofta och tappa kilon"

Anna Ottosson: Kvinnan bakom 3-Timmarsdieten

Netdoktor: "Livet är för kort för att banta" Intervju med Anna Ottosson

Recept: Recept ur boken "3-Timmarsdieten"

Expressen: "Ät var tredje timme och rasa i vikt"

ST: "I självhjälpens djungel"

 

 

 

 

Lycka till att banta med 3 timmarsdieten!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

'

Till startsidan ViktVakten.se


Copyright 2007-2008 viktvakten.se        E-post: info@viktvakten.se